Home De site voor en door Langeraarders.  Home
decoration decoration decoration
Ode aan Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Gebruikerslogin
decoration decoration
decoration decoration decoration
Bezoekers

world map hits counter
map counter

decoration decoration

Feed-aggregator

Antoinette Ingwersen beoogd wethouder voor het CDA

CDA Nieuwkoop - 4 uur 58 min geleden
Met de presentatie van het coalitieakkoord, heeft het CDA Antoinette Ingwersen voorgedragen als wethouder van het nieuwe college. Onder haar verantwoordelijkheden gaan vallen: Economische Zaken (inclusief land- en tuinbouw), Energietransitie, Beheer Openbare Ruimte, Verkeer & Mobiliteit, Dienstverlening en Communicatie. Voor haar politieke carrière heeft Antoinette Ingwersen ruim 25 jaar bij de (Nationale) Politie gewerkt. In de afgelopen jaren stond zij als politiecommissaris aan het hoofd van het landelijk basis politieonderwijs en nauw betrokken bij het MBO en HBO beroepsonderwijs. Daarnaast is zij in verschillende besturen actief geweest om haar steentje aan de samenleving bij te dragen en verantwoording te nemen. “De komende jaren ga ik werken aan betrouwbaar, innovatief en transparant bestuur. Ik ben erg van een goede dialoog. Hierdoor begrijp je beter wat er speelt en hoe je kunt meehelpen aan een oplossing. Dit betekent samenwerken, luisteren, leren en doen wat je zegt. Zo ga ik bouwen aan vertrouwen.” Ingwersen geeft vooral aan met heel veel enthousiasme aan de slag te gaan: “Er ligt een aantal uitdagende projecten op mij te wachten. Eerst ga ik polshoogte nemen van de huidige situatie en dan gaan we een sterk plan maken. Snel aan de slag én in gesprek , daar heb ik zin in!” Ook fractievoorzitter Kees Egberts (CDA) heeft alle vertrouwen in hun wethouder: “Antoinette is volgens mij de vrouw op de juiste positie. Ze is daadkrachtig, verbindend, luistert goed en komt altijd met een oplossing. Precies wat wij nodig hebben.” Morgen worden de nieuwe wethouders van de gemeente beëdigd. Daarnaast zal het coalitieakkoord worden behandeld en de nieuwe raadsleden voor de coalitiepartijen worden aangedragen.

NieuweKoopjes op ViaRegio.nl

Nieuwsregio - 10 uur 38 min geleden

Op www.ViaRegio.nl vind je een overvloed aan regionale advertenties. Dagelijks worden er koopjes geplaatst. Alles is lekker in de buurt en het plaatsen van een advertentie is gratis. Klik hier om jouw advertentie te plaatsen. Hieronder een overzicht van de nieuwste koopjes:

Flytour zeilboot te koopnoordenbieden Flytour zeilboot te koop. Poly romp en een houten dek. Compleet met goed zeil en... Complete licht eiken inrichting nieuwkoop€ 500,- te koop zeer goede kwaliteit meubels. eiken broodkast, 2 deuren en 2 laden 12... Party grilnieuwkoopbieden T.K party gril.... Party grilnieuwkoopbieden T.K party gril met of zonder gasfles gril en bakplaat en watercompartiment voor ... Tuinstoel Jardinalphen aan den rijn€ 20,- Nog in de verpakking: nieuwe tuinstoel Jardin. Kleur donkergroen. ...

CDA stapt in coalitie met SBN en NN!

CDA Nieuwkoop - di, 24/04/2018 - 14:04
Vandaag om 16:00 uur is het coalitieakkoord “Verbinden, vertrouwen, vooruitgaan” gepresenteerd door het CDA, Samen Beter Nieuwkoop en Natuurlijk Nieuwkoop. Het doel van de coalitie van Samen Beter Nieuwkoop, CDA en Natuurlijk Nieuwkoop is om te verbinden, te leren, te vernieuwen en gewoon doen. In de afgelopen twee weken is door de partijen hard gewerkt om op korte termijn tot een akkoord te komen. “Er ligt een aantal grote uitdagingen te wachten op het nieuwe college. Wij willen zo snel mogelijk aan de slag om tot een oplossing te komen.” geeft CDA fractievoorzitter Kees Egberts aan. “Met deze partijen hebben we de nodige slagkracht, maar bovenal het vertrouwen om samen met de inwoners aan het werk te gaan. We zijn echt trots op het resultaat!” De coalitie wil op een andere manier gaan werken door meer professionele ruimte te geven aan maatschappelijke ideeën en initiatieven uit de samenleving. “We hebben het maatschappelijk middenveld nodig en zijn met elkaar verantwoordelijk. Daarbij hoort dat zij op ons kunnen bouwen en wij iets van hen mogen verwachten. Wij staan voor vertrouwen geven, transparantie bieden en daadkracht tonen.” aldus CDA wethouderskandidaat Antoinette Ingwersen. “Het was de kern van onze campagne: betrouwbaar bestuur. Daar gaan wij 4 jaar aan bouwen. Sterk, betrouwbaar en daadkrachtig bestuur.” Op donderdag 26 april zal het coalitieakkoord in de gemeenteraad worden behandeld en zullen de wethouders van de partijen worden geïnstalleerd. Klik hier om het volledige akkoord te lezen. 

Koningsnach Karaoke in De Vlinder

Nieuwsregio - di, 24/04/2018 - 08:00

Jarenlang was het een groots succes en ook nu halen we onze karaoke set weer te voorschijn met Koningsnach! Een gezellig avondje om je eigen zangkunsten te tonen of te luisteren naar de prachtige vocals van je vrienden onder het genot van een lekker drankje. Lekker meelallen op Hazès, of uit je dak gaan met de Spice Girls: het kan allemaal!

 

Donderdag 26 april - 22:00               Gratis toegang

 Adres: Aardamseweg 75
Plaats: Ter Aar
donderdag: 26-04-2018 om 22:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Voetbalvakantiedagen in de meivakantie bij SV Nieuwkoop

Nieuwsregio - ma, 23/04/2018 - 13:00

Op donderdag 3 en vrijdag 4 mei organiseert voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek bij SV Nieuwkoop voetbaldagen voor jeugdspelers. Er wordt 5 uur per dag getraind. Inschrijven kan via de website decompletetechniek.nl

Tijdens deze voetbalvakantiedagen staat plezier voorop, maar de kinderen maken ook een grote stap in hun voetbalontwikkeling. Het programma bestaat uit techniek-training, spelvormen, loopcoördinatie, partijvormen, voetbalcircuit en natuurlijk een toernooi.

Alle jeugdspelers uit de regio vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Het maakt niet uit bij welke vereniging ze spelen en ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.

Schaken op Koningsdag

Nieuwsregio - zo, 22/04/2018 - 15:00

Schaken op Koningsdag

Ook op de komende Koningsdag is er weer volop gelegenheid het koninklijke schaakspel te beoefenen tijdens de festiviteiten op het Reghthuysplein.

In samenwerking met de culturele vereniging ’t Reghthuys organiseert de Schaaksociëteit Nieuwkoop namelijk een feestelijke openbare schaakinstuif.

Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom -  jong en oud, (super)beginner, recreant en gevorderde - om te komen spelen tegen leden van de schaakclub of andere aanwezige liefhebbers.

Daarnaast is er van 11.00 tot 12.45 een doorlopende simultaansessie waarbij leden van de Schaaksociëteit Nieuwkoop het graag opnemen tegen wie maar wil (en durft..) aanschuiven.

De toegang is vrij en er is gratis koffie en frisdrank.

Als het weer het toelaat wordt ook weer geschaakt in de open lucht, vòòr het bordes van het Reghthuys.

Het Reghthuys is ook geopend voor wie dit fraaie monumentenpand eens van binnen wil bekijken of vrijblijvend wil kennisnemen van de vele activiteiten van deze bloeiende culturele vereniging.

Samenvattend:

10.00 – 12.45 uur doorlopend openbaar schaakevenement, simultaan en onderling.

Doelgroep: iedereen en van alle leeftijden, beginners, recreanten en gevorderden.

Locatie: ’t Reghthuys, Reghthuysplein 1 te  Nieuwkoop.

Zie ook www.schaaksocieteitnieuwkoop.nl en www.Reghthuys-Nieuwkoop.nl

 

[Alof Wolt, PR van Schaaksocieteit Nieuwkoop en 't Reghthuys] 

[Bijlagen: 2 foto’s uit voorgaande jaren.

( DSC_2141 (2), DSC-2142 (2)]

 

 Adres: Regthuysplein 1
Plaats: Nieuwkoop
vrijdag: 27-04-2018 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Zaterdag 5 mei , gezellige en drukke Aardamse Braderie in Ter Aar

Nieuwsregio - zo, 22/04/2018 - 14:00

Grote Braderie in Ter Aar, terwijl overal de vlag rood, wit, blauw uit hangt.            Zaterdag 5 mei vindt er een grote, super gezellige Braderie in het centrum van Ter Aar plaats. Met muziek, food, kleding en vele andere kramen die een diversiteit te bieden hebben.                                                                                                                                       5 mei is een mooie en vrolijke dag om de braderie te houden, terwijl overal de rood, wit, blauwe vlag uit hangt.

Ontmoet elkaar en geniet van de vele kramen, muziek en gezelligheid.                          De Braderie begint om 10.00 uur met een originele opening. En is om 17.00 uur afgelopen. De Braderie begint op het Lindenplein en loopt als een vrolijke, gekleurde slinger door de Essenlaan, langs de winkels. Kom gezellig de mooie, fraaie ingerichte kramen bekijken. Er zal zeker wat leuks voor u bij zitten. Eet lekker een hapje en neem een drankje. Ontmoet elkaar en geniet van de vele kramen, muziek en de gezelligheid.

Deze Braderie willen we met elkaar laten knallen.                                                           Tevens zal ieder jaar de Braderie een terugkomend evenement worden in Ter Aar.

Als organisatie hopen wij dat het een groot succes wordt.                                                    Meer weten? Kijk op onze website: www.aardamsebraderie.nl en houdt facebook in de gaten: Braderie Aardam in Ter Aar

 

 Adres: Lindenplein en Essenlaan
Plaats: Ter Aar
zaterdag: 05-05-2018 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Win een High Tea met je vriendin

Nieuwsregio - zo, 22/04/2018 - 13:00

Win een High Tea met je vriendin

 

Door het grote succes van vorige jaren hebben de ondernemers van het winkelcentrum in Ter Aar besloten om ook dit jaar weer deze High Tea actie te gaan houden.

Door tussen 16 april en 12 mei,  3 kassabonnen van verschillende deelnemende ondernemers te sparen en deze tezamen met de High Tea kanskaart in te leveren maakt u kans op een high tea arrangement voor 2 personen. Er zijn 20 van deze arrangementen te winnen.

Natuurlijk mogen er meerdere setjes met kassabonnen worden ingeleverd voor meer kans.

De deelnemerskaart met de kassabonnen kunnen tot 18 mei 2018 worden ingeleverd in de daarvoor aanwezige inleverunit bij de deelnemende winkeliers.

Het High Tea festijn zal worden gehouden op 27 mei vanaf 13.30 uur in De Vlinder.

 

Versterking regionaal overleg door samengaan met VNO-NCW

Nieuwsregio - zo, 22/04/2018 - 11:00

De V.O.N. heeft regionaal overleg met Kaag & Braassem en Alphen in het zogenoemde Rijnstreek Koepel Beraad. Vervolgens neemt het RKB samen met de koepels van de Bollenstreek en Leiden deel in het overleg van Bedrijven Rijnland.Zowel het RKB als BR worden ondersteund door Laura van Klink van VNO-NCW West. Binnen VNO-NCW West zijn er ook onderverdelingen waaronder Rijnland. Na een gedegen verkenning, waarbij is vastgesteld dat VNO-NCW een goede naam en entree heeft naar overheden en Bedrijven Rijnland een goede binding heeft met de bedrijven, is gekozen voor een samengaan.  Binnen VNO-NCW West  is nu de afdeling VNO-NCW Bedrijven Rijnland opgericht. De koepels van de Bollenstreek, Leiden en Rijnstreek kiezen een onafhankelijke voorzitter voor hun respectievelijke koepel.Onafhankelijk in de betekenis niet verbonden aan een van de Ondernemersverenigingen. Voor onze koepel is dat geworden Frank Ponsioen van Grant Thornton.

VNO-NCW Bedrijven Rijnland neemt deel aan de arbeidsmarkt regio Holland-Rijnland waarin ook de gemeenten, het UWV en de Vakcentrales deelnemen.  De gemeente Nieuwkoopneemt met nog 13 gemeenten deel aan de gemeentelijke regio Holland Rijnland.

Van de V.O.N. zijn Jan Hardenberg en Leo Kooyman nauw betrokken geweest bij deze ontwikkeling die tot een versterking in de belangenbehartiging zal leiden.

 

NieuweKoopjes op ViaRegio.nl

Nieuwsregio - zo, 22/04/2018 - 10:00

Op www.ViaRegio.nl vind je een overvloed aan regionale advertenties. Dagelijks worden er koopjes geplaatst. Alles is lekker in de buurt en het plaatsen van een advertentie is gratis. Klik hier om jouw advertentie te plaatsen. Hieronder een overzicht van de nieuwste koopjes:

Complete licht eiken inrichting nieuwkoop€ 500,- te koop zeer goede kwaliteit meubels. eiken broodkast, 2 deuren en 2 laden 12... Party grilnieuwkoopbieden T.K party gril.... Party grilnieuwkoopbieden T.K party gril met of zonder gasfles gril en bakplaat en watercompartiment voor ... Batavus Racefietsnieuwkoopbieden Te koop Batavus Competition racefiets aluminium frame carbon vork frame maat 56 ... Tuinstoel Jardinalphen aan den rijn€ 20,- Nog in de verpakking: nieuwe tuinstoel Jardin. Kleur donkergroen. ...

Werkzaamheden speelplaatsen

Nieuwsregio - zo, 22/04/2018 - 09:00

Aannemer Griekspoor uit Nieuw-Vennep werkt aan de speelplaats Speelveen in Ter Aar. Kinderen uit de wijk hebben via een enquête gestemd op hun favoriete speeltoestel. Dit speeltoestel (een klimklautertoestel) wordt geplaatst. Ook wordt er kunstgras aangelegd en verhardingen geplaatst. Vanaf 30 april start Griekspoor op diverse speelplaatsen met het verwijderen van houtschorsondergronden en het aanleggen van rubbertegels en verharding. Deze werkzaamheden vinden plaats op de locaties Van Wassenaerplein en Schepenstraat in Langeraar en St. Janstraat in Noordeinde. Eind mei zijn de werkzaamheden afgerond.

Formatieproces SBN-CDA-Natuurlijk Nieuwkoop

Nieuwsregio - za, 21/04/2018 - 15:00

De coalitiepartijen pakken het formatieproces anders aan dan in de voorgaande keren. Belangrijke stakeholders van de gemeente hebben de gelegenheid gekregen om tijdens de coalitiebesprekingen informatie te geven over wat er in de komende raadsperiode geregeld moet worden. De bijeenkomst met de stakeholders heeft plaatsgevonden op dinsdag 17 april 2018.

Uiteraard heeft ook V.O.N. haar bijdrage geleverd. Leo Kooyman heeft met verve de onderwerpen en standpunten naar voren gebracht. In bijgevoegd document kunt u deze terugvinden.

Bijlage: Informatie aan coalitie
Jeugdkeepersdag KeepersPromotions update

Nieuwsregio - za, 21/04/2018 - 14:00

Jeugdkeepersdag KeepersPromotions met onder andere Mickey van der Hart van Pec Zwolle                                                                                                                       

De Jeugdkeepersdag van KeepersPromotions op zondag 22 april bij TAVV in Ter Aar komt dichterbij. De speciale dag wordt georganiseerd ter ere van het 25-jarig bestaan van KeepersPromotions van oprichter Bert van Wijk.

Deze bijzondere dag staat onder leiding van Bert van Wijk van KeepersPromotions, bekend van diverse keepersdagen en keeperscursussen in de omgeving.

De selectiekeepers van TAVV trainen al jaren onder de bezielende leiding van Bert van Wijk. Dit jaar zit Bert van Wijk 25 jaar in het vak. Om die reden hebben TAVV en Keeperspromotions een mooie Jeugdkeepersdag voor alle jeugdkeepers van de gemeente Nieuwkoop (en omgeving) opgezet. Jeugdkeepers uit andere gemeentes zijn ook van harte welkom.

Programma

De Jeugdkeepersdag staat geheel in het teken van de jeugdkeeper, jongens en meisjes.

Het programma is erop gericht om de jeugdkeeper nieuwe vaardigheden bij te brengen. Er worden verschillende onderdelen getraind, vangen, duiken, gooien, schieten, voetenwerk, 1-op-1 duels en timing.

De dag, die ’s ochtends om 10:30 begint, zal ’s ochtends onder meer begeleid worden door Edwin Pieterse van TAVV zelf. ’s Middags krijgen de keepers gezelschap van de jonge, talentvolle PEC Zwolle-keeper Mickey van der Hart. Hij heeft onder andere bij Go Ahead Eagles en Ajax gespeeld. Hij heeft ook al in Jong Oranje onder de lat mogen plaatsnemen.

Er zijn al veel aanmeldingen en nog maar een paar plekjes over. De kosten voor de hele dag, die duurt van 10:00 tot ongeveer 15:30, zijn € 15,- per persoon. Dit is inclusief lunch. De kick-off van de dag is om 10:30.

Wil jij nog meedoen?

Je kunt je nu nog aanmelden bij KeepersPromotions via info@keeperspromotions.com of met de Jeugdcommissie van TAVV via jeugdcommissie@tavv.nl.

Wij wensen iedereen in ieder geval een fijne dag!

Jeugddienst Evangelische Gemeente de Brug

Nieuwsregio - vr, 20/04/2018 - 14:00

Kerkdiensten hoeven niet saai te zijn en dat geldt zeker voor onze jeugddiensten. Die zijn net even anders. Daarom nodigt Evangelische Gemeente de Brug je van harte uit voor de jeugddienst op Zondag 22 April.

De dienst start om 10.00 uur en je bent vanaf 9.45 van harte welkom om koffie of thee te drinken en daarna de dienst mee te beleven.

Wees welkom op GODS GREAT DANCEFLOOR!

 Adres: Nieuwveenseweg 15
Plaats: Nieuwkoop
zondag: 22-04-2018 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Fantasievolle bloemen in bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Nieuwsregio - vr, 20/04/2018 - 12:00

Hilda Hendriksen exposeert onder de titel ‘Natuur en een beetje fantasie’ haar schilderijen van bloemen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten. Het liefst werkt deze kunstenaar, zoals te zien is in deze expositie: op grote doeken met acryl. Haar kleurrijke werken zijn vanaf heden tot en met 4 juni gratis te bewonderen in het Nieuwkoopse bezoekerscentrum.

Hilda groeide op in Boskoop middenin de natuur. Dit thema werd bepalend voor haar werk. Ze ziet de natuur als een prachtig palet, een ‘atelier’ waarin alles voorhanden is. Waterlelies, klaprozen en tulpen kenmerken haar beginperiode. Sinds 1982 woont en werkt ze in Delft, een andere prachtige en inspirerende omgeving.  

Beeldhouwen op het doek

Hilda werkt intuïtief en laat zich verrassen wat er op het doek ontstaat. Laag voor laag, beeld voor beeld. Ze ervaart dit als ‘beeldhouwen op het doek’. Hilda heeft al heel wat succesvolle tentoonstellingen in binnen- en buitenland op haar naam staan. Zo exposeerde ze in grote buitenlandse steden als Parijs, Stockholm en Brussel.

Wie, waar en wanneer?
Datum:          Dagelijks te zien tot en met 4 juni 2018
Tijdstip:         Woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Kosten:         Gratis
Waar:            Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop
Meer info:     www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop  

Wie, wanneer, waar?

Voor wie: Iedereen.

Datum:    De expositie is te zien van  3 april tot en met 4 juni 2017.

                Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116,

                2421 BC Nieuwkoop.               

Waar:      De expositie is gratis te bezoeken op de bovenverdieping van het 
                bezoekerscentrum van woensdag tot en met zondag. 

Activiteiten dit weekend

Nieuwsregio - vr, 20/04/2018 - 11:00
Dit weekend zijn er talrijke activiteiten te beleven in de regio. Via AgendaRegio.nl of de AgendaRegio App kun je altijd zien wat er waar en wanneer is te doen in de gemeente Nieuwkoop. Agendapunten kun je zelf GRATIS plaatsen op AgendaRegio en tegelijkertijd mailen als nieuwsbericht aan lokale media. Klik hier om een agendapunt te plaatsen.


ul#events_list { margin:0 0 20px 0px; } 21-04 ZA Scouting Nieuwveen zoeken nieuwe bevers. 10:00 21-04 ZA Exotische vrouwen & Het geheim van de smid 10:00 21-04 ZA Workshop Wildplukken in het Groene Hart 21 april 10:00 21-04 ZA Asperges; van bed tot op je bord. 10:00 21-04 ZA volwassen kleding beurs Nieuwkoop 10:30 21-04 ZA Volwassen Kledingbeurs Nieuwkoop 10:30 21-04 ZA volwassen kleding beurs Nieuwkoop 10:30 21-04 ZA Ook zo'n zin in zomerkleding shoppen??? 10:30 21-04 ZA Kamerikse Weteringloop (Recreatieve hardloopwedstrijd en wandeltochten) 12:00 21-04 ZA Schrijfcafé o.l.v. Berdie Bartels 14:00 21-04 ZA Aanschuifdiner in de kas 18:00 21-04 ZA Wandel door Eendenkooi Aalkeetbuiten 19:00 21-04 ZA Risen, het andere Paasverhaal 19:30 21-04 ZA Oranje week zaterdag 21 april in Grancafe de Steupel 21:00 22-04 ZO Oranjeloop Ter Aar 09:00 22-04 ZO Voorjaarsvaartocht langs de Vlaardingse Vlietlanden 09:30 22-04 ZO Jeugddienst Evangelische Gemeente de Brug 10:00 22-04 ZO Vaartocht naar reigerkolonies 10:00 22-04 ZO IVN-vogelkijkwandeling Zaanse Rietveld 10:00 22-04 ZO Superleuke Jeugdkeepersdag zondag 22 april van KeepersPromotions bij TAVV in Ter Aar 10:30 22-04 ZO Groenmarkt basisschool De Kiem 11:00 22-04 ZO Exotische vrouwen & Het geheim van de smid 13:00 22-04 ZO Oranjeweek zondag 22 april 15:00 22-04 ZO Koppelklaverjassen met buffet 15:30 22-04 ZO Jeugddienst in Suikerpotje Ter Aar 18:30

Varen met de schilders van de Haagse School

Nieuwsregio - vr, 20/04/2018 - 11:00

Als je vaart of wandelt door de Nieuwkoopse Plassen, waan je je soms in een schilderij uit de tijd van de Haagse School. Deze kunststroming ontstond tussen 1860 en 1900 en kende kunstenaars als J.H. Weissenbruch, de gebroeders Jacob en Willem Maris en Willem Roelofs. Tijdens de excursie ‘Varen met de schilders van de Haagse School’ van Natuurmonumenten, herleven de oude tijdens van deze kunstenaars weer.

Tijdens de vaartocht vertelt een ervaren gids over de natuur die in de periode van de Haagse School zo mooi door de schilders is vereeuwigd. Anno 2018 kun je gelukkig nog steeds de schoonheid van het Nieuwkoopse plassengebied bewonderen.

Al maakten de gevarieerde graslanden vol bloemen en weidevogels van toen, door de intensivering van de agrarische sector, grotendeels plaats voor groene akkers. Toch is er nog altijd genoeg om van te genieten. Natuurmonumenten beheert de Nieuwkoopse Plassen en zet zich ervoor in dat de natuur in dit veranderende landschap de ruimte krijgt. Zodat de rietvogel zich rustig kan verschuilen tussen het riet en de noordse woelmuis vrij kan rondkruipen over de grasstroken.  

Wie, wat, waar?

Data:              Zo 15 april, vrij 18 mei, zo 10 juni, vrij 6 juli, za 25 augustus en

zo 2 september 2018

Tijd:                14.00 – 16.00 uur

Kosten:          Leden: € 10,00, niet-leden € 15,00

                        Kinderen: leden € 5,00, niet-leden € 8,00

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop.  

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit opwww.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassenAdres: Dorpsstraat 116
Plaats: Nieuwkoop
zondag: 15-04-2018 om 14:00 uur
zondag: 15-04-2018 om 14:00 uur
vrijdag: 18-05-2018 om 14:00 uur
zondag: 10-06-2018 om 14:00 uur
vrijdag: 06-07-2018 om 14:00 uur
zaterdag: 25-08-2018 om 14:00 uur
zondag: 02-09-2018 om 14:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Tom in de buurt op 3 braderieën

Nieuwsregio - do, 19/04/2018 - 15:00

In april en mei staat Tom in de buurt met een kraam op de braderieën in Nieuwkoop, Ter Aar en Zevenhoven. Bezoekers van de markten kunnen bij de stand van Tom terecht met hun vragen over zorg en welzijn. Maar ook een gezellig praatje maken met de medewerkers van Tom is natuurlijk mogelijk.

De braderie in Nieuwkoop is op donderdag 26 april de eerste, dan volgt op zaterdag 5 mei Ter Aar en een week later op zaterdag 12 mei in Zevenhoven. Tom in de buurt is komende maanden op veel braderieën en markten in de gemeente aanwezig met een kraam of stand.

Vaartocht naar reigerkolonies

Nieuwsregio - do, 19/04/2018 - 13:00

In de Nieuwkoopse Plassen bevinden zich een aantal reigerkolonies. In het zuiden van het gebied twee kolonies waar de Blauwe Reiger broeden en één van de Purperreiger. We maken een vaartocht naar deze kolonies komende zondag 22 april, van 10:00 - 12:30 uur. Vertrek vanaf café Watersport, Zuideinde 29, Nieuwkoop. Kosten: € 7,50 per persoon
De Blauwe Reigers zullen ongetwijfeld hun eerste jongen laten zien en wanneer zij die komen voeren is dat een spektakel op zich. De eerste Purperreigers zullen waarschijnlijk ook te zien zijn, hebben wellicht al een partner gevonden en zijn dan nestmateriaal aan het verzamelen. Andere bijzondere waarnemingen zijn goed mogelijk: een ijsvogel, een koppel reeën of een Bruine Kiekendief. De vaartocht gaat over sprookjesachtig mooie delen van de Nieuwkoopse Plassen en we varen met fluisterboten om van de stilte van dit gebied te kunnen genieten. U bent van harte welkom.
Graag vooraf aanmelden bij Joop Verbruggen, mobiel: 06-51 86 05 25, tel. 0172-57 10 90 of via E-mailadres:  joopverbruggen@planet.nl
www.ivn-nieuwkoop.nlAdres: Zuideinde 29
Plaats: Nieuwkoop
zondag: 22-04-2018 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Werkzaamheden voor de nieuwe drinkwaterleiding langs de Milandweg lopen uit

Nieuwsregio - do, 19/04/2018 - 11:00

De werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe drinkwaterleiding langs de Milandweg in Zegveld en Woerdense Verlaat lopen uit en duren een maand langer dan gepland. Het verkeer op de Milandweg moet ook in de maand mei nog rekening houden met verkeersmaatregelen. Oasen verwacht dat het werk aan de waterleiding eind mei klaar is. Oorzaak Voor de aanleg van de 3,5 kilometer lange nieuwe leiding kozen Oasen en Bam Infra voor de nieuwe uitvoeringsmethode ‘pipe-cracking’. Dat betekende dat de nieuwe buis door de bestaande oude waterleiding zou worden getrokken. Zo hoefde het fietspad niet helemaal open. Dit is niet gegaan zoals verwacht. De boorkop is meerdere malen vastgelopen. Oasen en de aannemer hebben nu besloten om de nieuwe waterleiding door middel van boringen aan te leggen. Hierbij worden leidingdelen van ca. 400 meter met een boormachine onder het fietspad doorgetrokken. Bij aanleg met boring blijft het asfalt van het fietspad op een paar boorgaten na, grotendeels in tact. Verkeer Door de vertraging blijven de verkeersmaatregelen ook in de maand mei van kracht. De Milandweg blijft open maar op plaatsen waar gewerkt wordt, gelden snelheid beperkende maatregelen. Soms wordt het fietsverkeer over de rijbaan geleid. De gewijzigde verkeerssituatie wordt aangegeven met borden en waar nodig staat een tijdelijk verkeerslicht of verkeersregelaar. Omwonenden ontvangen op 13 april van Oasen een brief met tekst en uitleg over de vertraging. Meer informatie over de aanleg van de nieuwe waterleiding staat op de website van Oasen.

decoration decoration decoration
De Langeraarse Agenda
«  
  »
m d w d v z z
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 
decoration decoration
decoration decoration decoration
Slideshow over Langeraar

http://foto.langeraarders.nl/#0

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets over Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets van Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Agenda Parola
No upcoming events
decoration decoration