Home De site voor en door Langeraarders.  Home
decoration decoration decoration
Ode aan Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Gebruikerslogin
decoration decoration
decoration decoration decoration
Bezoekers

world map hits counter
map counter

decoration decoration

Feed-aggregator

Salon Sensa uit Zevenhoven wint Cenzaa Huidexpertteam van het Jaar-award

Nieuwsregio - 10 uur 31 min geleden

Zevenhoven, 16-06-2018


Salon Sensa uit Zevenhoven wint Cenzaa Huidexpertteam van het Jaar-award

Op vrijdag 15 juni jl. heeft cosmeticamerk Cenzaa haar ‘Cenzaa Huidexpert Award’ uitgereikt. Femke Tersteeg, samen met collega’s Demi en Michelle van Salon Sensa werden daarbij winnaar in de categorie ‘Cenzaa Huidexpertteam van het Jaar. Salon Sensa heeft zich de afgelopen maanden op meerdere vlakken ontwikkeld en werd daarvoor geroemd door de jury. ‘In alles is duidelijk dat dit team de ambitie heeft om te  groeien. Groei in omzet, groei als team, groei in persoonlijke ontwikkeling en als Cenzaa specialisten. De Mystery Guest was onder de indruk van de professionele behandeling’, aldus de jury.

 

Voorbereiding tot in de puntjes

In de zomer van 2017 zijn de voorbereidingen van start gegaan. Gedurende het jaar volgden verschillende opdrachten. Zo moest er een salon-ondernemersplan geschreven worden en kwam er een Mystery Guest op bezoek.  Op 9 maart jl. werden tijdens een groot evenement de genomineerden bekend gemaakt. Voor de genomineerden begon daarna de spannende eindfase. Vragenlijsten werden ingevuld, een speciale Masterclass voor genomineerden werd georganiseerd,  gepresenteerd door TV-personality Fabienne de Vries. ‘Het is prachtig om te zien hoe alle deelnemers aan de Cenzaa Huidexpert Award zich geweldig hebben ontwikkeld, en de winnaars en finalisten in het bijzonder. We zijn trots op de mooie samenwerking met Salon Sensa; zij zijn echte vakvrouwen als het gaat om het verbeteren van de huid en het bereiken van optimaal resultaat voor elke huidwens en huidprobleem’, aldus Petra Sanderman, founder van Cenzaa.

Nieuwkoops Kampioenschappen Damesvissen

Nieuwsregio - 13 uur 31 min geleden

Nieuwkoop Kampioenschap Damesvissen

Auteur: Trudie Haak

Nieuwkoop Kampioenschap Damesvissen!

Zoals voorgaande jaren wordt er dit jaar weer door een aantal vrijwilligers de  Nieuwkoopse Kampioenschappen Damesvissen van ’t Walvisje gehouden in ’t Praathuis te Nieuwkoop. Het damesvissen vindt plaats op zaterdag 30 juni  2018 en start om 11:30 uur, maar vanaf 10:30 uur zijn wij aanwezig en kunt u zich alsnog inschrijven.

Ook dit jaar is het weer gelukt om een mooi en gezellig programma neer te zetten met o.a. een gezellig stukje muziek onder leiding van DJ Johan met een optreden van PJ van Helemaal TOP!! dus laat deze kans niet voorbij gaan en schrijf je in bij ’t Praathuis. De kosten voor deze dag bedragen € 12,50 p.p., dit is inclusief een lekker frietje, snack  en 2 consumpties. Komt Allen, dan maken we er weer een gezellige dag van!.

Wat er nieuw is dit jaar, dat er met munten in 't Praathuis betaald gaat worden en zal een deel van de opbrengst t.b.v. de visclub 't Walvisje zijn. 

Inschrijven: vanaf heden bij ’t Praathuis of bel Trudie Haak 06-25168521

Waar: ‘t Praathuis

Adres: Zuideinde 62a

Plaats: Nieuwkoop

Zomeryoga in Ter Aar

Nieuwsregio - 15 uur 31 min geleden

Tijdens de zomervakantie kun je bij !Triggr in Ter Aar 'zomeryoga' volgen.

Onderstaand zijn de tijden dat je met een geldig abonnement terecht kunt. Of je kunt een eenmalig ticket via de website kopen.

- maandagavond 16 juli, 23 juli en 30 juli van 19:30 tot 20:45 uur
- donderdagavond 19 juli, 26 juli en 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus en 23 augustus yogalessen 19:00-20:15 uur
- donderdagavond 9 augustus, 16 augustus en 23 augustus yogalessen 20:30-21:45 uur 

De kosten zijn €10,= per les, óf meedoen met een geldig abonnement.

Yoga brengt energie in beweging en je leert luisteren naar wat je echt nodig hebt. De enige constante is verandering, neem een moment om de ruimte te ervaren voor jezelf. Door middel van inspanning en ontspanning word je ‘getriggerd’ om dichterbij jezelf te komen.

Deze speciale zomeryoga is geschikt voor eigen !Triggr-klanten en bezoekers van het Groene Hart. 

Info: http://www.triggr.nu/agenda/zomeryoga/alle/

Dorpsvereniging druk tijdens Dorpsstraatfeest

Nieuwsregio - 16 uur 31 min geleden

Nieuwveen – De dorpsvereniging zal actief aanwezig tijdens het Dorpsstraatfeest op vrijdag 29 juni.

Vanaf 15.00 uur zullen bestuursleden en/of vrijwilligers actief zijn in de kraam. Daar kunnen de inwoners kennismaken met personen achter de vereniging, maar ook bekijken wat men doet of wil bereiken. Dat gebeurt met beeld en tekst.  Er ligt een kwis (10 vragen) en onder de goede inzenders wordt later een prijs verloot.
Voorts kan men zich inschrijven als lid (5 euro per jaar) en tenslotte is er ook een bijzondere vraag:
“Waar zou u 4.000 euro aan willen besteden?”
Tijdens de opening van de Coop Rehorst supermarkt op het Liemerhof is ruim 2000 euro aan giften ontvangen om te besteden aan een goed doel in het dorp. De belofte van deze ondernemer om het bedrag te verdubbelen is waargemaakt en nu wordt u als inwoner van Nieuwveen gevraagd, waar die 4.000 euro aan besteed zou moeten worden.
In de kraam van de dorpsvereniging mag iedereen daar invulling aan geven. De dorpsvereniging zal in overleg met de gulle gever voor 15 september 2018 bepalen waarvoor dit geld wordt ingezet.

Kunst van basisschool de Vosseschans voor de !Triggr Kunstweek

Nieuwsregio - ma, 18/06/2018 - 13:00

Samen Sterk !Triggr Kunstweek

Op Basisschool de Vossenschans uit Ter Aar zijn de kinderen ook van start gegaan met het maken van een groot kunstwerk voor de !Triggr Kunstweek met als thema Samen Sterk.

De leerlingen groepen 5/6 en van groep 5 verbeelden met figuren van animatieklei op ijzerdraad-armatuur, datgene waar zij sterk in zijn. Er zijn vragen gesteld: 'waar ben jij goed in, wat vind jij leuk om te doen, wanneer sta jij sterk?'

Het kunstwerk zal bij Woninginrichting aan Huis vanaf 23 juni te zien zijn!

Exposities - expositieplekken !Triggr Kunstweek

Nieuwsregio - ma, 18/06/2018 - 12:00

Exposities - expositieplekken
Er is heel veel gevarieerde kunst te zien op veel verschillende plaatsen, in Ter Aar en Langeraar.  Vanaf 23 juni tot en met 1 juli kun je in het kader van de !Triggr Kunstweek op 26 verschillende plekken kunst bekijken. In Ter Aar kun je kunst zien bij: stichting !Triggr, kapper Hairchange, bakker Tersteeg, Kaptein Vastgoed, de Kaashoek, het Fruitpaleis, juwelier Valentine, Valentijn Opticiens, Bloemenhuis Pietersen, Woninginrichting aan Huis, de Gereformeerde kerk, HUBO, DIO, Liefs, de Vlinder, Uit de Kunst / Brugspin, apotheek Ter Aar, Primera, Kwekerij de Kleerkast, de Marskramer en de Mazzel. 
In Langeraar kun je kunst bewonderen in de Adrianuskerk, bij bloemenwinkel Your Illusion en bij bakker Tersteeg. 
www.triggr.nu/kunstweek

zaterdag 30 juni Taptoe Ter Aar

Nieuwsregio - ma, 18/06/2018 - 09:00

Op zaterdag 30 juni wordt de jaarlijkse Taptoe Ter Aar gehouden op het Lindenplein in Ter Aar. De organiserende vereniging, Drum- & Showband Dice Musica ’83, heeft weer een spetterend avondvullend muziek en show programma weten samen te stellen.

Om 19.00 uur marcheren alle deelnemende korpsen een streetparade door de straten van Ter Aar. Vanaf Sporthal de Vlinder lopen ze allemaal een eigen route en eindigen ze op het Lindenplein. Om 19.30 uur start de taptoe en treden de volgende korpsen op: Showband Mystique uit Arnhem, drumfanfare Jong Leven uit Gerwen, Reunië Orkest Regiment Van Heutsz met exercitiepeloton uit Vught, drumfanfare Crescendo uit Krimpen aan de Lek, de Rudimental Drummers, Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim en de Show- Marching- & Concertband Flora Band uit Rijnsburg. Uiteraard treedt de organiserende vereniging Drum- en Showband Dice Musica ’83 en de jeugdleden van het Drum Corps ook op.

De taptoe wordt afgesloten met een gezamenlijke finale. Daarin wordt achtereenvolgens gespeeld: Highland Cathedral, Blijf bij mij Heer, taptoesignaal en het Wilhelmus. Na het Nederlandse volkslied marcheren alle deelnemende muziekverenigingen terug naar sporthal de Vlinder.

Op het Lindenplein staan tribunes en zijn er staplaatsen. De toegang is gratis.Adres: Lindenplein
Plaats: TER AAR
zaterdag: 30-06-2018 om 19:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Ben jij een Freek Vonk in de dop? Meld je aan als Natuurspeurder

Nieuwsregio - ma, 18/06/2018 - 09:00

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Houd je ervan om buiten rond te struinen in de natuur? Vind je het leuk om een speurtocht te doen en onderweg allerlei dieren en planten te leren kennen? Wil je wel eens met een verrekijker vogels spotten? Of zelf groente kweken en er met z’n allen soep van koken op een vuurtje? Of kijken in een dierenambulance? Aan al deze activiteiten kun je meedoen bij de jeugdactiviteiten groep “De Natuurspeurders”, van IVN-Nieuwkoop.

Voor € 17,50 per jaar ga je elke 2e woensdagmiddag van de maand met ons mee de natuur in! De activiteiten starten in gebouw De Stal, Heemtuin aan de Kennedylaan 33a- Nieuwkoop. Er zijn weer een paar plaatsen vrij in het nieuwe seizoen, dus geef je snel op! Wil je meer weten, kijk dan eens op onze website:

www.ivn-nieuwkoop.nl (Natuurspeurders) of neem contact op met Marianne Hoogstad: mariannehoogstad@ziggo.nl

Kunst van basisschool de Fontein voor de !Triggr Kunstweek

Nieuwsregio - zo, 17/06/2018 - 14:00

Drie basisscholen in Ter Aar en Langeraar doen, onder begeleiding van ParkVilla-docenten uit Alphen aan den Rijn, mee aan de !Triggr Kunstweek. Groepen 3,4 en 5 van basisschool de Fontein  hebben kunst gemaakt naar het thema 'Samen Sterk'. Donderdag 21 juni zal de kunst naar hun expositieplek (Woninginrichting aan Huis) worden gebracht. Alle kunst is in ieder geval te bezichtigen vanaf 23 juni tot en met 1 juli 2018. We vinden het hardstikke leuk dat de basisscholen meedoen!

Info: www.triggr.nu/kunstweek

Doe boek Otje Otter maakt het nog leuker om buiten te spelen.

Nieuwsregio - zo, 17/06/2018 - 13:00

IVN Nieuwkoop is trots om aan het boek "Op avontuur met Otje de Otter" meegewerkt te hebben dat aan alle kinderen van groep 3 van alle basisscholen in Nieuwkoop cadeau gedaan is. Er staan 50 opdrachten in die kinderen buiten in de natuur kunnen doen. Doelstelling van het boek is kinderen stimuleren om naar buiten te gaan en kennis te maken met de natuur in onze gemeente. Het is een mooi, toegankelijk en inspirerend boek. Een ideale manier om de komende vakantie het buitenspelen nog leuker te maken. 

U kunt het boek bestellen via IVN-Nieuwkoop secretariaat, E-mailadres: secretariaat@ivn-nieuwkoop.nl  Kosten van het boek bedragen voor IVN leden €10, dat is €5 minder dan de winkelprijs. Na bestelling krijgt u bericht wanneer en waar het boek is af te halen.

 

 

Bijzondere tocht met het Zonneveer

Nieuwsregio - zo, 17/06/2018 - 12:00

U weet het waarschijnlijk wel: elke zomer vaart een bijzondere veerdienst op de Nieuwkoopse Plassen tussen Noorden en de Hollandse Kade in Woerdense Verlaat: het Zonneveer. Deze boot wordt volledig door zonne-energie aangedreven en maakt nauwelijks geluid.
Het IVN Nieuwkoop organiseert samen met Stichting het Zonneveer Nieuwkoop elke zomer een extra aantal vaartochten. Niet volgens de normale route, maar vanaf de Vliet en de Poelkamp in Noorden, richting Schepegaten en Maarten Freeke Wije, langs de Watergeus, achter de huizen langs. Zeker bij rustig weer is het een inspirerende en stille tocht door een prachtig natuurgebied. Vogelliefhebbers kunnen hun hart kunnen ophalen aan een waarneming van Bruine Kiekendief, Buizerd, Purperreiger, Lepelaar, IJsvogel en veel rietvogels. Niet te vergeten ook de vele soorten planten die hier voorkomen, waaronder diverse soorten orchideeën.
De eerstvolgende vaartocht is op woensdag 20 juni, 17-19 uur. Startpunt: loswal bij RK kerk in Noorden tegenover café de Klinker, Simon van Capelweg 111, Noorden. De kosten van deze vaartocht bedragen €5. U kunt ter plekke betalen, graag met gepast geld.
Aanmelding: secretariaat IVN Nieuwkoop,  secretariaat@ivn-nieuwkoop.nl
www.ivn-nieuwkoop.nl

 Adres: Simon van Capelweg 111
Plaats: Noorden
woensdag: 20-06-2018 om 17:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

V.O.N. jaarverslag 2017

Nieuwsregio - zo, 17/06/2018 - 11:00

Hierbij bieden wij u voor het tweede jaar ons verslag aan van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop. Om teksten kort en krachtig te houden korten wij onze naam af tot V.O.N., let wel met puntjes tussen de letters. De V.O.N. is per 1-1 2016 ontstaan uit een fusie van de: Commerciële Club Nieuwkoop (CCN), Ondernemersvereniging Nieuwkoop-Noorden (ONN), Ondernemersvereniging Liemeer (OVL) en Verenigde ondernemers Club Groene Hart West (VOC) en de voorgaande koepel vereniging ’t Actieve Groene Hart (AGH). Daarbij is het netwerk van de Zelfstandige Professionals ook betrokken. De V.O.N. verbindt en versterkt ondernemend.

Lees het jaarverslag

 

 

NieuweKoopjes op ViaRegio.nl

Nieuwsregio - zo, 17/06/2018 - 10:00

Op www.ViaRegio.nl vind je een overvloed aan regionale advertenties. Dagelijks worden er koopjes geplaatst. Alles is lekker in de buurt en het plaatsen van een advertentie is gratis. Klik hier om jouw advertentie te plaatsen. Hieronder een overzicht van de nieuwste koopjes:

Luifelalphen aan den rijnbieden Luifel voor caravan omloopmaat 11.compleet.... Lening aanbod tussen individueindhovenn.v.t. Meneer, mevrouw, om eindelijk de patstelling te doorbreken veroorzaakt door de ... Aanbieding van leningen tussen individueneindhoven€ 1000,- Een erfgenaam biedt leningen variërend van 5000 € tot 200000 € tegen tariev... Aanbod van lening voor uw activiteiten/aankopen/persoonlijke behoefteneindhoven€ 1000,- Aanbod van lening voor uw activiteiten/aankopen/persoonlijke behoeften Mogelij... Mooie banknieuwkoopn.v.t. Mooie bank, onbeschadigd. Snel beslissen en ophalen...

midzomer spulletjesmarkt in Ter Aar

Nieuwsregio - zo, 17/06/2018 - 10:00

Ter Aar - Zaterdag 23 juni, extra lange midzomer spulletjesmarkt in en rondom gebouw De Ark nabij de Hervormde kerk aan de Aardamseweg no 8. Zoals altijd begint de verkoop om 10.00u maar gaat  i.v.m de langste dag nu door tot 's avonds 22.00u.  Tegen schappelijke prijsjes worden er weer zeer bruikbare en vooral leuke spullen te koop aangeboden, zoals: curiosa, gereedschap, kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen, snuisterijen, electronica, landkaarten enz.  In de gezellige koffiehoek is het ook goed toeven, want buiten koffie of thee is er ook zelfgebakken taart of cake verkrijgbaar.  Het onderhoud van de kerkelijke gebouwen kost veel geld, daarom gaat een deel van de opbrengst van de verkopingen van dit jaar daarvoor gebruikt worden en het overige deel wordt verdeeld over een aantal nog nader te bepalen nuttige stichtingen en hulpprojecten. voor info tel 0622094538.Adres: Aardamseweg 8 2461CC
Plaats: Ter Aar
zaterdag: 23-06-2018 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Gospelkoor Sound of Celebration

Nieuwsregio - zo, 17/06/2018 - 09:00

 

Na eerdere succesvolle optredens zullen op 23 juni tijdens de markt opnieuw de blije gospelklanken te horen zijn van het Alphense gospelkoor Sound of Celebration. Het koor heeft ca. 50 leden. De muzikale leiding is in handen van Tim Hermsen. Ze zingen voornamelijk Engelstalig maar hebben ook een aantal Nederlandstalige nummers op het repertoire staan.

 Adres: reghthuysplein 1
Plaats: Nieuwkoop
zaterdag: 23-06-2018 om 10:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Werkzaamheden Merelstraat Woerdense Verlaat

Nieuwsregio - za, 16/06/2018 - 16:00

In de week van 18 juni begint aannemer AW Rijneveld met herstraatwerkzaamheden in een deel van de Merelstraat in Woerdense Verlaat. De rijbaan en het trottoir tussen de Lijsterstraat en Korte Meentweg knappen we op. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Dit deel van de Merelstraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. In de Wielewaalstraat / Lijsterstraat / Koperwiekstraat geldt er tijdens de werkzaamheden tijdelijk géén eenrichtingsverkeer.

Nijntje feest bij de Ringkantertjes

Nieuwsregio - za, 16/06/2018 - 15:00

De peuters van de Ringkantertjes hadden een heerlijke dag op het grote Nijntje feest. Alle spelletjes waren in dit thema zoals paardrijden bij Nijntje op de boerderij, sleëen op een skateboard bij Nijntje in de sneeuw en eendjes vissen in de zandbak bij Nijntje op het strand. Ook was er een Nijntje fietscircuit gemaakt op de parkeerplaats en bij Nijntje in Luilekkerland maakten de peuters een fruitspies. Een zonnige en gezellige dag voor kinderen en ouders. Voor nieuwe peuters is er nog plaats.Voor meer informatie: Peuterspeelzaal De Ringkantertjes, Hazeweg 1, 2441 AD  Nieuwveen, tel. 0172530531, ringkantertjes@kinderopvangliemeer.nl

Musical Mozes in Ter Aar

Nieuwsregio - za, 16/06/2018 - 14:00

TER AAR - Een groep enthousiaste mensen van de gereformeerde kerk (PKN) van Ter Aar is inmiddels alweer maanden bezig met het repeteren voor de musical Mozes. Vier jaar na de musical Saul komt de musicalgroep terug met wederom een verhaal over een bijzondere en belangrijke persoon uit de Bijbel.

De musical Mozes begint aan het Egyptische hof, waar de jonge Mozes, een Hebreeër, rondloopt als de geadopteerde zoon van een de dochter van de farao. Het doodslaan van een Egyptische opzichter maakt een einde aan zijn verblijf in het paleis. Mozes vlucht voor 40 jaar naar de woestijn. Als God hem roept om het volk te bevrijden, volgt hij zijn roeping. Samen met zijn broer Aäron gaat hij naar de farao om toestemming te vragen voor de viering van het offerfeest met het (slaven)volk. De farao weigert. Tien plagen volgen. Pas na de tiende plaag, als alle oudste zonen van Egypte gestorven zijn, laat de Farao hen gaan. Mozes’ Egyptische jeugdliefde Merit, gaat mee. Al snel echter zet de farao de achtervolging in. Bij de Schelfzee redt God Mozes en het volk. Het Egyptische leger komt om. Het volk danst en zingt de lof voor God die hen bevrijdt heeft.

Tocht door de woestijn
Dan volgt de tocht door de woestijn. Al snel begint het gemopper. Het volk wil een zichtbare God. Wanneer Mozes op de berg aan het bidden is, maakt Aäron een beeld voor het volk dat zij kunnen aanbidden. God is woest, maar Mozes haalt hem over om toch met dit volk verbonden te blijven. Daarop brengt Mozes het volk de tien geboden als houvast en vertelt hen nog één keer over het visioen van vrede. Mozes’ tijd op aarde zit erop. Hij beklimt nog één keer de berg Sinaï waar het volk op bijzondere wijze afscheid van hem neemt.

Kaarten
De voorstellingen zijn vrijdag 22 juni (20:00 uur) en zaterdag 23 juni (15:00 en 20:00 uur) in de gereformeerde kerk aan de Oostkanaalkade in Ter Aar. Kaarten (€ 7,50 | kinderen t/m 12 jaar € 5,-) via musical@gereformeerdekerkteraar.nl of bij Greetje Griffioen 0172-605196, Blaarkop 26 in Ter Aar of Gep Bogerd 06-23953500, Essenlaan 48 in Ter Aar. Ook zijn kaarten aan de deur te koop.

 

OP DE FOTO: Mane probeert zijn zusje Merit duidelijk te maken dat ze moet kiezen voor de stoere militair Asali en Mozes uit haar hoofd moet zetten.Adres: Oostkanaalkade 2
Plaats: Ter Aar
vrijdag: 22-06-2018 om 20:00 uur
zaterdag: 23-06-2018 om 20:00 uur
zaterdag: 23-06-2018 om 15:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Tom in de buurt zoekt vrijwilliger Eetcafé

Nieuwsregio - za, 16/06/2018 - 13:00

Wie neemt de pollepel over van Vera Bogaards? Zij is bijna twee jaar vrijwilliger geweest bij het Eetcafé van Tom in de buurt.

Elke maandag is er een Eetcafé waar vrijwillige ‘koks’ met mensen gezellig koken en samen van het resultaat genieten.

Het is altijd erg gezellig en leuk. Alleen kan Vera niet meer elke maandag aanwezig zijn. Daarom zoekt Tom in de buurt een vervanger. Het Eetcafé is elke maandag in Grandcafé De Steupel van 16.30 tot 19.30 uur. Lijkt het je leuk om elke week voor en met een leuke groep te koken? Dan kan jij de pollepel overnemen van Vera. Neem direct contact op met Tom in de buurt Nieuwkoop. 088-900 4567.

Klassiek Concert H. Martinuskerk Noorden

Nieuwsregio - za, 16/06/2018 - 12:00

Uitzonderlijk talentvolle jonge musici en groot orkest te gast op 30 juni
Op zaterdagavond 30 juni zullen uitzonderlijk talentvolle jonge musici een concert geven met werken van o.a. Grieg, Warlock, Rixner en Piazolla in de H. Sint Martinuskerk aan de Simon van Capelweg 62 te Noorden. Jong als ze zijn, hebben ze hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Onder de talenten bevinden zich ook musici die al (inter)nationale aandacht mogen genieten. Een aantal muzikanten gaf vorig jaar al acte de préséance in Noorden en oogsten toen veel lof; mede door het uitzonderlijk hoge niveau van hun performance.

Op het concert treden drie top strijkers ensembles van de Amstelveense Muziek - en Dansschool op: 

*het Tweede strijkorkest onder leiding van dirigent Imre Meijer
*Strijkorkest Camerata onder leiding van dirigent Raven Mischke
*Stringwise onder leiding van dirigent Wiesje Miedema

Opbrengst voor muziekonderwijs Nieuwkoop
De opbrengst van het concert komt geheel ten goede aan Stichting Muziekonderwijs Nieuwkoop. Doel van deze stichting is muziekonderwijs mogelijk te maken voor alle kinderen op de basisscholen in de gemeente Nieuwkoop. De stichting draagt hiervoor met geld en daad bij aan muziekonderwijs op de basisscholen in de gemeente Nieuwkoop. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels geleerd dat kinderen muziek nodig hebben: het vergroot hun wereld. Muziek blijkt namelijk een belangrijke rol te spelen bij de cognitieve, emotionele, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. Daarom heeft de minister van OCW besloten om muziekonderwijs op de basisscholen vanaf 2020 opnieuw te introduceren. De Stichting Muziekonderwijs Nieuwkoop wil zorgen dat dit in Nieuwkoop op een veel kortere termijn zal geschieden.

Muziekonderwijs levert de maatschappij veel op
'Voor iedere muziekdocent die je ontslaat, moet je honderd agenten aannemen'. Woorden van dirigent Kurt Masur. De Nederlandse  hoogleraar neuropsychologie Professor Eric Scherder onderstreept deze woorden. Muziek maken draagt volgens hem enorm bij aan de ontwikkeling van het empathische vermogen.

Het concert vindt plaats op 30 juni a.s., van 19.30 uur tot 21.30 uur, in de H. Sint Martinuskerk Simon van Capelweg 62 te Noorden. Toegang: een vrijwillige bijdrage van minimaal 10 euro. 

decoration decoration decoration
De Langeraarse Agenda
«  
  »
m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
decoration decoration
decoration decoration decoration
Slideshow over Langeraar

http://foto.langeraarders.nl/#0

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets over Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets van Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Agenda Parola
No upcoming events
decoration decoration