Home De site voor en door Langeraarders.  Home
decoration decoration decoration
Ode aan Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Gebruikerslogin
decoration decoration
decoration decoration decoration
Bezoekers

world map hits counter
map counter

decoration decoration

CDA Nieuwkoop

Inhoud syndiceren
CDA Nieuwkoop - Nieuws RSS feed
Bijgewerkt: 7 min 36 sec geleden

CDA wil snel actie voor gratis wifi voor bewoners

vr, 03/11/2017 - 12:14
Het Europees Parlement heeft geld vrijgemaakt voor gemeenten die gratis wifi willen aanleggen voor hun inwoners. De gemeente Nieuwkoop zou volgens het CDA mee moeten doen aan dit initiatief. “Iedereen zou toegang moeten hebben tot snel internet, ongeacht waar je woont of hoeveel je verdient. Internet is tegenwoordig gewoon een basisbehoefte geworden” aldus CDA raadslid Leon Zoet. “Volgens cijfers van het CBS had in 2016 gemiddeld 6,6% van de Nederlandse bevolking geen toegang tot internet. Dit zou 0% moeten zijn.” aldus Zoet. Gemeenten in Europa kunnen binnenkort gratis wifi aanvragen voor hun stads- en dorpscentra. Op 12 september heeft het Europees Parlement het WiFi4EU-plan goedgekeurd. Met dit plan stelt het Europees Parlement tot € 120 miljoen beschikbaar voor de aanschaf van moderne apparatuur voor lokale projecten. Hiermee kunnen gemeenten investeren in gratis wifi in publieke ruimtes, zoals pleinen, parken, bushaltes, gemeente- en ziekenhuizen, buurthuizen en onderwijs-, cultuur-, sport- en jeugdinstellingen. De wifi die aangeboden wordt, moet hoogwaardig in kwaliteit zijn en in alle opzichten gratis. Dus ook zonder hinderlijke reclame en verkoop van gebruiksgegevens. De verwachting is dat de gelden uit het fonds snel vergeven zullen zijn. Volgens het CDA is het daarom van belang dat Nieuwkoop er snel bij is. Om vaart achter de aanvraag te zetten, heeft Zoet schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W.

Tijd voor een beslissing rondom het Koetshuis!

vr, 27/10/2017 - 11:30
Wat is de toekomst van het voormalige verzorgingshuis "Het Koetshuis"? Die vraag stelt het CDA aan het College van B&W. Het verzorgingshuis gaat van de ene naar de andere functie, maar een definitieve oplossing lijkt nog niet gevonden. Het debat rondom het Koetshuis had een korte, maar hevige opleving tijdens de discussie over de opvang van statushouders, maar is inmiddels weer stil komen te vallen. Volgens Nieuwkoops raadslid Arie van Wijk is hoog tijd om hier een beslissing over te nemen. "Vanaf de lente 2016 is er niets meer met het gebouw gedaan" aldus van Wijk. "Zo een belangrijk gebouw verdient een betere toekomst dan de leegstand nu. Zeker op zo een prachtige locatie". Er is door omwonenden al vaker aangegeven dat de leegstand zorgt voor verloedering en verdere aftakeling van het pand aan de Dorpsstraat. Het lijkt er op dat de Woning Stichting Nieuwkoop momenteel geen concrete plannen heeft voor het Koetshuis en het dus nog een tijdje leeg lijkt te blijven staan. De inwoners van het dorp Nieuwkoop vragen zich inmiddels af waarom er niets met het Koetshuis gaat gebeuren. Het CDA hoopt -volgens van Wijk- de gemeente tot actie te manen om met het Koetshuis aan de slag te gaan en te zoeken naar een definitieve oplossing voor het pand. 

Ben jij klaar om raadslid te worden? Doe de test!

do, 26/10/2017 - 16:58
Wij zijn voor de komende periode op zoek naar enthousiaste en betrokken raadsleden. Zet jij je graag in voor jouw buurt en omgeving? Dat zijn wij op zoek naar jou!  Weet je het nog niet helemaal zeker? Dan hebben wij speciaal voor jou een hele korte test gemaakt om binnen 5 minuten uit te vinden of jij geschikt bent om raadslid te worden.  Klik hier om de test te starten!

Ga jij mee naar het CDA Partijcongres?

zo, 15/10/2017 - 10:37
Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen bij een politieke partij? Dan is dit jouw kans. Ga met ons mee naar het CDA partijcongres! Op 4 november vindt het najaarscongres van het CDA plaats in Nijmegen. Tijdens dit congres zal een groot aantal belangrijke politieke actualiteiten de revue passeren. Denk mee over de komende gemeenteraadsverkiezingen, of vraag de landelijke CDA politici hun oren van het hoofd over het nieuwe regeerakkoord. Door het bijwonen van verschillende deel- en plenaire sessies kun jij kennis maken met het reilen en zeilen van het CDA. Al met al een leuke ervaring die je niet wilt missen.  Wij nemen jou op 4 november heel graag mee naar Nijmegen! We stellen je graag voor aan onze partij en natuurlijk verschillende lokale, provinciale en landelijke politici. Vind jij het leuk om deze kant van de politiek mee te maken? Meld je dan snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt! Stuur een mailtje naar partijcongres@cdanieuwkoop.nl met jouw naam, adres en mailadres. Dan regelen wij de rest.  Nog niet helemaal overtuigd? Of wil je nog iets meer informatie? Kijk dan zeker even op: https://www.cda.nl/leden/partijcongres/ of neem even contact op! Tot 4 november?!
decoration decoration decoration
De Langeraarse Agenda
m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
decoration decoration
decoration decoration decoration
Slideshow over Langeraar

http://foto.langeraarders.nl/#0

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets over Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets van Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Agenda Parola
No upcoming events
decoration decoration