Home De site voor en door Langeraarders.  Home
decoration decoration decoration
Ode aan Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Gebruikerslogin
decoration decoration
decoration decoration decoration
Bezoekers

world map hits counter
map counter

decoration decoration

CDA Nieuwkoop

Inhoud syndiceren
CDA Stem 21 maart CDA - Nieuws RSS feed
Bijgewerkt: 23 min 1 sec geleden

CDA tegen extra winkelcentrum in Ter Aar

do, 15/02/2018 - 15:29
De afgelopen tijd is er al veel discussie geweest over een uitbreiding van de Intratuin met mogelijk een supermarkt. Op basis van het bestemmingsplan en de openbare aanvragen lijkt de Intratuin namelijk te mogen gaan uitbreiden. Nu heeft ook het CDA duidelijk stelling genomen tegen de komst van een extra winkelcentrum in Ter Aar. Volgens Kees Egberts, lijsttrekker van het CDA is dit een ongewenste ontwikkeling voor Ter Aar: “Een nieuwe supermarkt kan schadelijk zijn voor de huidige ondernemers en winkels in Ter Aar. De kleinere winkels gaan het heel zwaar krijgen als er nog meer concurrentie komt. Zeker nu de Vlinder wordt verplaatst, hebben we een kans om het centrum een nieuwe impuls te geven. Deze ontwikkeling maakt dat veel moeilijker. ”. Niet alleen het CDA, maar ook de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) heeft zich tegen dit plan uitgesproken. Net als het CDA wil de ondernemerskoepel juist het centrum van Ter Aar versterken in plaats van opknippen. In de komende raadsvergadering worden er vragen aan het college gesteld over deze recente ontwikkelingen in Ter Aar.

Whatsappen met het CDA!

do, 15/02/2018 - 07:07
Goede ideeën, moeilijke vragen of gewoon een gezellig gesprek? Vanaf vandaag is het CDA online met een eigen Whatsapp-nummer. Voor iedereen om te gebruiken, nu en in de komende periode. Vanuit de christendemocraten is er de duidelijke wensen om met iedereen in contact te komen. Op een zo eenvoudig mogelijke manier. Lijsttrekker Kees Egberts: “Wat is nu makkelijker dan gewoon direct een whatsappje sturen? Ik merk zelf dat ik ook sneller een appje stuur, in plaats van een uitgebreide e-mail. Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf vandaag ook via Whatsapp bereikbaar te zijn. Zo kunnen we veel sneller reageren, maar ook vragen om wat meer informatie als iets niet duidelijk is.” Volgens Egberts kan dit zeker de nieuwe manier van werken worden: “We willen het de komende periode uitproberen, maar als het een groot succes wordt gaan we hier zeker mee verder!” Het nummer van het CDA is vanaf vandaag online en voor iedereen te gebruiken: +31 (0)6 24 34 83 91

Eerst duidelijkheid over kosten legalisering recreatieparken

za, 03/02/2018 - 10:06
Op donderdag 1 februari sprak de gemeenteraad over de visie op wonen op de recreatieparken. In de visie wordt de voorkeur uitgesproken om wonen op de parken legaal te maken. Al jaren is het onduidelijk voor de bewoners of zij hier mogen blijven wonen. Wel is een van de voorwaarden dat de provincie akkoord moet zijn met de legalisering, en dat alle kosten worden gedragen door de bewoners. Na stemming in de gemeenteraad werd de visie aangenomen. Alleen het CDA stemde tegen de visie Volgens de christen-democraten was het te onduidelijk om hierin mee te stemmen. CDA lijsttrekker Kees Egberts was duidelijk: “De berekeningen die er nu liggen geven veel te weinig inzicht in de kosten voor de bewoners en voor de gemeente. Het bedrag kan zomaar veel hoger uitvallen. Dat vinden wij in ieder geval geen eerlijk verhaal. Zeker na jaren van onduidelijkheid draagt een globale rekensom niet bij aan de helderheid voor de bewoners”. Daarnaast heeft de Provincie Zuid-Holland een flinke vinger in de pap over de te bouwen woningen in de gemeente. Wanneer het wonen op de recreatieparken inderdaad wordt gelegaliseerd, kan dat invloed hebben op de nieuwbouwplannen in de gemeente. Volgens Egberts is dat een ongewenste situatie: “Wij willen niet dat de legalisering van de recreatieparken ten koste gaat van de nieuwbouw in andere kernen. het CDA is jaren bezig geweest met het onderhandelen over 430 extra woningen in de gemeente. Het legaliseren kan ertoe leiden dat we minder nieuwe starters- en seniorenwoningen mogen bouwen de komende jaren. Dat is wat ons betreft niet wenselijk”.

Zorg voor inspraak: maak van nieuwe sporthal Ter Aar geen blokkendoos

do, 01/02/2018 - 07:38
Op 6 juli 2017 besloot de gemeenteraad dat er een sporthal moet komen bij de nieuwe schoollocatie (IKC) in Ter Aar. In de afgelopen periode hebben steeds meer omwonenden hun zorgen geuit over het uiterlijk van het gebouw. Volgens CDA-kandidaat Brent Wijshijer moet voorop staan dat het uiterlijk van de nieuwe sporthal en het IKC recht doet aan het dorpse karakter van Ter Aar. De Ter Aarder Wijshijer is helder: ‘Als een van de omwonenden weet ik hoe zwaar het uiterlijk van de nieuwe sporthal weegt in dit dorp. Ter Aar is niet de plek voor grote en hoekige gebouwen. Zorg er juist daarom voor dat de nieuwe sporthal geen veredelde blokkendoos wordt’. Een andere zorg is de inspraak van de bewoners over het uiterlijk en de omgeving. Wijshijer geeft verder nog aan: “We horen van veel mensen dat zij het gevoel hebben dat ze onvoldoende invloed hebben op de bouw en het uiterlijk. Dat mag nooit gebeuren. De school moet een onderdeel worden van de buurt en dat kan alleen als de bewoners actief mogen meedenken.” Donderdagavond wordt er in de gemeenteraad gestemd over de vervolgstappen voor het nieuwe schoolgebouw in Ter Aar.

Zorg voor een snelle oplossing Triggr!

wo, 24/01/2018 - 19:23
Vorige week kwam het bericht uit dat Triggr! uit het voormalig Rabobank pand in Ter Aar moet vertrekken. In dit pand zit ook de zeer succesvolle Escape Room van de organisatie, en die blijkt zeer kostbaar om te verplaatsen. Hoewel de stichting voor een deel al is verhuisd naar het pand aan de Aardamseweg, is er nog een vaste oplossing voor de huisvesting. Naar aanleiding van het artikel in het AD heeft het CDA vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Brent Wijshijer (kandidaat raadslid voor het CDA): “We zien de enorme positieve kracht van Triggr! en dat mag niet verloren gaan. Daarom willen wij dat het College van B&W gaat zoeken naar een vaste locatie voor Triggr!. Wat ons betreft kan dit heel goed het pand aan de Aardamseweg zijn”. Volgens Wijshijer moet de gemeente er alles aan doen om de organisatie blijvend te ondersteunen. In een reactie gaf Triggr! aan druk op zoek te zijn naar een vast onderkomen. De zoektocht is erg lastig, aangezien de kas van de stichting een hoge huur niet toelaat. Volgens het CDA is de juist een reden waarom de gemeente hierin moet ondersteunen. 

Uitnodiging: 3 Februari - Campagneborrel!

za, 20/01/2018 - 11:09
Ons campagnejaar is officieel van start gegaan. We zijn druk bezig met de voorbereidingen van de verkiezingen op 21 maart. Nu het grootste deel van het werk is gedaan, is het tijd voor een klein feestje. Dat doen we graag met jullie! Op zaterdag 3 februari organiseren wij daarom een campagneborrel. Voor vrienden, familie andere partijen, geïnteresseerden, etc. Kortom, iedereen is welkom. Wanneer? 3 februari 2018 vanaf 15:00 uur Waar? Dé plek voor een drankje in Noorden: 't Leeuwtje! Nog nooit in 't nieuwe Leeuwtje geweest? Dan is dit zeker een hele mooie gelegenheid. Aanmelden? Dat hoeft niet hoor, kom gezellig langs! 

Ons verkiezingsprogramma: Nu online!

zo, 14/01/2018 - 09:33
Na maanden van hard werken, gesprekken met mede-inwoners, belangengroepen, verenigingen en nog veel meer mensen, is ons verkiezingsprogramma af. Wij zetten in op vertrouwen in onze inwoners. We kunnen iedere dag van elkaar en van onze ervaringen leren. Wij staan voor een samenleving waarin wij durven te leren van onze ervaringen en gaan voor een eerlijke economie. Hierbij hoort verstandig investeren in toegankelijkheid, kennis, innovatie en duurzame groei. Dit betekent vooral dat ons verkiezingsprogramma niet oplossingen biedt voor de komende 4 jaar, maar een richtlijn biedt en onze visie laat zien. Met alle veranderingen die op ons af komen, is het onmogelijk om nu al oplossing aan te reiken voor zaken die misschien nog niet spelen. Daarom niet alleen een lijstje met hapklare oplossingen, maar een visie waar wij aan vasthouden. In plaats van alleen te kijken naar thema’s, kijken we specifiek naar mensen. In ieder onderwerp is er de grootst mogelijke aandacht voor de mensen, die onze gemeente maken en dragen. Daar zijn wij enorm trots op! In ons verkiezingsprogramma zal daarom altijd worden gekeken naar wat wij doen voor alle verschillende inwoners van onze mooie gemeente. Kortom, we stellen niet het beleid, maar de inwoners van Nieuwkoop centraal. Ook zo benieuwd geworden? Download ons verkiezingsprogramma hier!

Zet in op vuurwerkshows!

wo, 27/12/2017 - 14:36
In de afgelopen jaren is het aantal vuurwerkshows in Nederland sterk toegenomen. De gemeente Nieuwkoop was één van de eerste met een georganiseerde vuurwerkshow. Het CDA wil deze lijn nu doorzetten. CDA raadslid Arie van Wijk: “Er is op dit moment veel overlast als het gaat om illegaal vuurwerk en steeds krachtiger consumentenvuurwerk. Daarom moet de gemeente veel meer doen om georganiseerde vuurwerkshows te organiseren”. Het organiseren van meer vuurwerkshows heeft Burgemeester Buijserd al eerder voorgesteld. In zijn speech op de Nieuwjaarsreceptie van 2017 gaf de Burgemeester aan dat “collectief vuurwerk [...] de toekomst [is], waar we geleidelijk aan naar toe zullen gaan.”. Van Wijk vraagt zich af welke inspanningen de gemeente tot nu toe heeft gedaan en wat de doelen voor volgend jaar zijn. In de kern Nieuwveen is er al een paar jaar een georganiseerde vuurwerkshow. Dit is ontstaan uit een initiatief vanuit de inwoners en is daarna verder ondersteund door de gemeente. Hierdoor is de overlast, maar ook het aantal ongevallen sterk afgenomen. Volgens van Wijk is dit een heel mooi voorbeeld: “Nieuwveen laat zien dat een georganiseerde vuurwerkshow heel goed kan. Het is geweldig om te zien hoe de inwoners van Nieuwveen zich hiervoor inzetten. Dit zou de gemeente in veel meer kernen moeten doen.”

Mix van vernieuwing en ervaring op lijst CDA Nieuwkoop

wo, 29/11/2017 - 09:16
Kees Egberts uit Ter Aar is gekozen tot lijsttrekker van het CDA Nieuwkoop bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Naast het huidige CDA-raadslid Leon Zoet, die op nummer 3 staat, heeft de top-5 verder drie nieuwe gezichten: Oana Popa uit Nieuwkoop en Brent Wijshijer uit Ter Aar zijn jonge CDA-talenten uit het Young Potential programma, en Antoinette Ingwersen uit Nieuwveen op positie 2 brengt een grote portie bestuurlijke ervaring mee, onder meer vanuit haar laatste functies als Politiecommissaris en Sectorhoofd van de Politieacademie. De lijst bestaat verder uit bekende en nieuwe CDA’ers uit alle kernen van de gemeente Nieuwkoop en wordt afgesloten met als lijstduwers de huidige fractievoorzitter Nicolette Oosterhof uit Noordeinde en oud-wethouder Trudy Veninga uit Zevenhoven. Het CDA-team gaat op pad met het verkiezingsprogramma “Vertrouwde omgeving”, dat eveneens door de ledenvergadering werd vastgesteld. Het programma heeft als speerpunten het versterken van levendige kernen, het faciliteren van het verenigingsleven en vrijwilligersorganisaties, en specifieke ondersteuning voor jongeren (zoals onderwijs en werk) en ouderen (zoals veiligheid en zorg). Hans Disch, voorzitter CDA Nieuwkoop: “We zijn met z’n allen enorm trots op dit vernieuwende en kleurrijke CDA-team, dat diepgeworteld is in alle kernen van onze gemeente. Het team is een mooie mix van vernieuwing en ervaring, en combineert totaal verschillende persoonlijke achtergronden in één visie op onze maatschappij en lokale samenleving. Ons programma bevat concrete maatregelen die Nieuwkoop sterker maken, die verbindingen leggen tussen mensen en organisaties in onze gemeente, en die verder bouwen aan een vertrouwde omgeving.” Kees Egberts, lijsttrekker CDA Nieuwkoop: “Met dit superteam gaan we als CDA voor een mooie uitslag, die ons de kans biedt om onze politieke doelen voor alle Nieuwkopers, jong en oud, te realiseren. We willen in de komende jaren onze betrouwbare en stabiele koers doorzetten en verantwoordelijkheid nemen voor het bestuur van onze mooie gemeente. Met dit team en dit programma kunnen we vol gáán voor het winnen van het vertrouwen van de burgers en de kiezers van de gemeente Nieuwkoop.”

CDA wil snel actie voor gratis wifi voor bewoners

vr, 03/11/2017 - 12:14
Het Europees Parlement heeft geld vrijgemaakt voor gemeenten die gratis wifi willen aanleggen voor hun inwoners. De gemeente Nieuwkoop zou volgens het CDA mee moeten doen aan dit initiatief. “Iedereen zou toegang moeten hebben tot snel internet, ongeacht waar je woont of hoeveel je verdient. Internet is tegenwoordig gewoon een basisbehoefte geworden” aldus CDA raadslid Leon Zoet. “Volgens cijfers van het CBS had in 2016 gemiddeld 6,6% van de Nederlandse bevolking geen toegang tot internet. Dit zou 0% moeten zijn.” aldus Zoet. Gemeenten in Europa kunnen binnenkort gratis wifi aanvragen voor hun stads- en dorpscentra. Op 12 september heeft het Europees Parlement het WiFi4EU-plan goedgekeurd. Met dit plan stelt het Europees Parlement tot € 120 miljoen beschikbaar voor de aanschaf van moderne apparatuur voor lokale projecten. Hiermee kunnen gemeenten investeren in gratis wifi in publieke ruimtes, zoals pleinen, parken, bushaltes, gemeente- en ziekenhuizen, buurthuizen en onderwijs-, cultuur-, sport- en jeugdinstellingen. De wifi die aangeboden wordt, moet hoogwaardig in kwaliteit zijn en in alle opzichten gratis. Dus ook zonder hinderlijke reclame en verkoop van gebruiksgegevens. De verwachting is dat de gelden uit het fonds snel vergeven zullen zijn. Volgens het CDA is het daarom van belang dat Nieuwkoop er snel bij is. Om vaart achter de aanvraag te zetten, heeft Zoet schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W.
decoration decoration decoration
De Langeraarse Agenda
m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
decoration decoration
decoration decoration decoration
Slideshow over Langeraar

http://foto.langeraarders.nl/#0

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets over Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets van Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Agenda Parola
No upcoming events
decoration decoration