Home De site voor en door Langeraarders.  Home
decoration decoration decoration
Ode aan Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Gebruikerslogin
decoration decoration
decoration decoration decoration
Bezoekers

world map hits counter
map counter

decoration decoration

Feed-aggregator

NieuweKoopjes op ViaRegio.nl

Nieuwsregio - wo, 13/12/2017 - 13:00

Op www.ViaRegio.nl vind je een overvloed aan regionale advertenties. Dagelijks worden er koopjes geplaatst. Alles is lekker in de buurt en het plaatsen van een advertentie is gratis. Klik hier om jouw advertentie te plaatsen. Hieronder een overzicht van de nieuwste koopjes:

Douchemengkraan 6 maanden gebruiktnoorden€ 30,- Douchemengkraan 120 mm... Gratis af te halennieuwkoopgratis Gratis af te halen zwaar licht eiken tafel en de bij behorende stoel krijgt u er... T.K. Noordeinde 53, stijlvol opgeknapte en uitgebouwde woningaarlanderveen€ 260000,- In 2010 gerenoveerde en uitgebouwde vooroorlogse woning. Veel aandacht bestee... 10 x 10 cm klinkers gratis afhalennieuwveenn.v.t. 14 a 15 m2 kleine 10 x 10 klinkers zelf afhalen, maar ze kosten niets... Gratis klinkertjes 10 x 10 cm.nieuwveengratis Gratis en zelf af te halen klinkertjes. (10 x 10 cm) 14 a 15 m2 - bijna 1500 s...

Dickens Singers van Min Ghesellen in de Muziektent Nieuwkoop

Nieuwsregio - wo, 13/12/2017 - 11:00

Op zaterdagmorgen  16 december zullen de Dickens Singers van Min Ghesellen optreden in de Muziektent op het Regthuysplein. Net als vorig jaar zullen zij een aantal mooie kerstliederen voor u zingen.
Kom luisteren van 12.00 tot 12.30 uur en u komt vanzelf in de kerststemming!Adres: Regthuysplein 2
Plaats: Nieuwkoop
zaterdag: 16-12-2017 om 12:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Creatieve workshop: Cadeaudoos XL

Nieuwsregio - wo, 13/12/2017 - 03:00

Zin in een creatieve workshop en wil je iets bijzonders maken?

Ven een lege wijndoos, u weet wel, zo één waar je wijn uit tapt, gaan we een mooie cadeaudoos XL maken.

Heel geschikt om weg te geven met de feestdagen of om zelf te gebruiken om spullen in op te bergen zoals sieraden, recepten etc.

De buitenkant wordt gemaakt met bijzonder, zelf bewerkt papier. Hiervoor gebruiken we pakpapier, acrylverf, verfkrijt en een strijkijzer.

Dat is het leuke aan deze workshop: het is eenvoudig om te doen en geeft een bijzonder resultaat!

U bent van harte welkom op donderdag 14 december van 19.30 uur tot 22.00 uur in 't Reghthuys in Nieuwkoop.

De workshop wordt gegeven door Elly Nederpeld en kost € 17,50.

U kunt zich aanmelden via creatieveworkshop@reghthuys-nieuwkoop.nl of telefonisch bij Scarlett van Houten 06-44028635.

Joris Kerstboom in de Bieb!

Nieuwsregio - di, 12/12/2017 - 15:00

De Actie

Joris’ Kerstboom bestaat rond het idee van de kerstgedachte. In de verschillende vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen (Alphen, Boskoop, Ter Aar, Hazerswoude-Rijndijk, Woubrugge en Roelofarendsveen) staat in december een kerstboom. Naast de kerstboom staat een tafel met allerlei knutsel- en schrijfmateriaal om een kaart te knutselen en schrijven voor een dierbare. Alle kerstgedachtes kunnen met een bal in de boom gehangen worden. Na 22 december is het mogelijk de kerstbal weer op te halen.

Selectie mooie verhalen

De Bibliotheek kijkt uit naar mooie verhalen die in de boom hangen. Aan de meest bijzondere verhalen geeft de Bibliotheek, na toestemming van de schrijver en in overleg met KRO-NCRV, extra aandacht. Het is nu eenmaal niet mogelijk dat Joris Linssen aan alle Joris’ Kerstbomen een bezoek brengt.

Joris’ Kerstboom uitzending

Op 24 december wordt Joris’ Kerstboom uitgezonden op TV. Dit jaar staat Joris’ Kerstboom in ‘s-Hertogenbosch, Deventer, Dokkum, Emmen, Leiden, Leerdam en Apeldoorn. De grote kerstboom is een ontmoetingsplaats waar je elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte
vriendschap bezingen. In het programma worden de beelden die gemaakt zijn op één van deze plaatsen uitgezonden. Dit is het 7e seizoen van het programma.

Adventsconcert in Zevenhoven

Nieuwsregio - di, 12/12/2017 - 14:00

Adventsconcert in Zevenhoven

 

Eens in de twee jaar verzorgt het St. Caeciliakoor een advents- kerstconcert. Dit jaar vindt dit concert  plaats op vrijdagavond 15 december in de RK kerk in Zevenhoven. Het concert begint om 20.00 uur. Het koor, onder leiding van Theo van Dijk, zingt kerstliederen en Christmas Carols. Ook worden met alle aanwezigen samen een aantal kerstliederen gezongen. Rita Jacobs begeleidt deze samenzang op het grote kerkorgel.  Adrie Stokman vertelt tussen de liederen door het kerstverhaal. U wordt van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen. De toegang is gratis.

Kerst tapas

Nieuwsregio - di, 12/12/2017 - 14:00

Ook dit jaar is ons restaurant op Tweede en Derde Kerstdag geopend. Kom gezellig samen genieten van heerlijke KerstTapas gerechtjes. De hele avond onbeperkt Tapas voor maar €27,50. Reserveer om zeker te zijn van een tafeltje via http://www.devlinderteraar.nl/reserveren

Kerst op komst in de Remonstrantse kerk

Nieuwsregio - di, 12/12/2017 - 13:00

Feestelijke kerstdiensten in de Remonstrantse kerk te Nieuwkoop.

n de sfeervolle, met kaarsen verlichte Remonstrantse kerk aan de Dorpsstraat te Nieuwkoop wordt op kerstavond, zondag 24 december, de kerstdienst gehouden. Aanvang: 21.00 uur. Voorganger is mevrouw Ds. Japke van Malde. De trompettisten Hans van den Berg en Frans van Harten zullen hun muzikale medewerking aan deze dienst verlenen. Zowel de kerk als de voortuin zullen in kerstsfeer getooid zijn. Na afloop krijgen de bezoekers een attentie mee naar huis.

U en uw kinderen zijn van harte welkom in deze dienst!

De dienst op kerstochtend zal worden geleid door de heer Henk van ’t Hoff. Deze dienst begint om 10.00 uur. Na afloop van deze dienst is er koffie of thee met een traktatie.

Voor meer informatie over de Remonstranten, kijk op de website: www.nieuwkoop.remonstranten.nl

Kerststallen in de bibliotheek

Nieuwsregio - di, 12/12/2017 - 12:00

Momenteel is een aantal kerststallen uit diverse landen in de vitrinekast in "De Bibliotheek" aan het Beukenpad 1 in Ter Aar te bezichtigen.
De verzameling van Ida Mooijekind uit Roelofarendsveen laat exemplaren zien uit Italië, Indonesië, Peru en tal van andere landen.
De kerststallen zijn tot 10 januari tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen.

 

Kunst in de Kerk

Nieuwsregio - di, 12/12/2017 - 11:00

Dit jaar zult u tijdens de Adventsperiode in de Gereformeerde kerk aan de Oostkanaalkade 2 in Ter Aar een installatie aantreffen van de Ter Aarse kunstenares Ans Vianen. Het werk is getiteld “Hello world”. De titel verwijst hiermee onder meer naar een eenvoudig computerprogramma dat niets anders doet dan de tekst “Hello world” op het scherm te laten verschijnen.
Het werk zelf bestaat uit een ronde cirkel met tweehonderdtachtig geboetseerde beeldjes die zwaaiende foetussen voorstellen. De installatie laat zien dat ieder mens er mag zijn met al zijn tekortkomingen en gebreken. De met de hand gemaakte beeldjes van Ans zijn ogenschijnlijk niet perfect of mooi, maar wel aandoenlijk. Ze zijn nog rudimentair. Wel hebben ze allemaal al een eigen karakter. “Hello world” is een uiting van hoop, kracht en vertrouwen”, aldus de kunstenares.
Bij aanvang van de Adventsperiode start de cirkel met zeventig beeldjes. Daarna zal de cirkel wekelijks uitgebreid worden met steeds weer nieuwe beeldjes. Tijdens de Kerstnacht zal de cirkel gecompleteerd worden met het laatste beeldje dat met bladgoud is bewerkt. 
Ans is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming en de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam. Begin maart is zij met dit werk gestart. Aanleiding was de aankondiging van de komst van haar eerste kleinkind. Omdat dit veel gevoelens bij Ans teweeg bracht, besloot ze het aankomende nieuwe leven tot onderwerp van haar kunst te maken. Op deze manier kon zij zelf ook wennen aan de nieuwe fase in haar leven. Het werk maakt onderdeel uit van een serie die zij volgend jaar in haar geheel in een grote expositie bij galerie De Stoker in Amsterdam hoopt te kunnen laten zien.

Website Gereformeerde Kerk: https://www.gereformeerdekerkteraar.nl/
Meer informatie over het werk van Ans is te zien op http://www.ansans.nl/ en https://portretkunsten.blogspot.nl/ . 

 Adres: Oostkanaalkade 2
Plaats: Ter Aar
zondag: 10-12-2017 om 09:30 uur
zondag: 17-12-2017 om 09:30 uur
zondag: 17-12-2017 om 16:00 uur
zondag: 24-12-2017 om 09:30 uur
zondag: 24-12-2017 om 21:30 uur
maandag: 25-12-2017 om 10:00 uur
zondag: 31-12-2017 om 09:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Koppelklaverjassen met buffet

Nieuwsregio - di, 12/12/2017 - 10:00

Op zondagmiddag 17 december organiseert tafeltennisvereniging Spinmill weer een gezellige kaartmiddag in Studio Oosterman (Noordeinde 62, Aarlanderveen).

Naast het klaverjassen kun je ook nog genieten van een heerlijk buffet.

De spelwijze is “Rotterdams”, de aanvang is om 15.30 uur en het inleggeld is 14,-- Euro per persoon (kaarten en buffet). Koppels van 2 personen die mee willen doen kunnen zich opgeven bij Studio Oosterman tel. 0172-573374 of Sjaak Leliveld 06-25118163 of per Email; sla52@kpnmail.nlAdres: Noordeinde 62
Plaats: Aarlanderveen
zondag: 17-12-2017 om 15:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

FILM: THE SENSE OF AN ENDING

Nieuwsregio - di, 12/12/2017 - 09:00

Tony Webster is een gepensioneerde man die een teruggetrokken bestaan leidt. Hij is gescheiden en wordt grootvader. Alles verandert wanneer hij het dagboek van een jeugdvriend erft en weer met zijn eerste liefde Veronica (Charlotte Rampling) in contact komt. De situatie voert hem terug naar zijn tijd als scholier in het London van de jaren zestig. Dwalend door zijn geheugen probeert Tony flarden van herinneringen aan dit verleden bij elkaar te brengen. Wat is er van waar? Als er steeds meer duidelijk wordt, moet hij de pijnlijke consequenties onder ogen komen van de keuzes die hij destijds maakte. Het dwingt hem om de kijk op zichzelf en het leven te herzien. Naar het boek van Julian Barnes.Adres: De Verbinding 2
Plaats: Nieuwkoop
vrijdag: 15-12-2017 om 20:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Foute KerstTrui Party in Grand café de Steupel

Nieuwsregio - di, 12/12/2017 - 09:00

Kerstavond wordt weer een warme avond in Grand café de Steupel.

De gene met de mooiste/foute trui wint een prijs.

Dj Rudolf and rednose draaien alle foute kerstmuziek

 Adres: Maarten Freeke Wije 2
Plaats: Nieuwkoop
zondag: 24-12-2017 om 21:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

KERSTMARKT

Nieuwsregio - ma, 11/12/2017 - 16:00

Op zaterdag 16 december organiseert Theater Kaleidoskoop voor de vierde maal een gezellige kerstmarkt. Ook dit jaar zullen wij zorgen voor een unieke kerstsfeer. 

U kunt genieten van passende kerstmuziek, leuke kramen, warme glühwein, chocomel, snert en een broodje rookworst bij één van de koek- en zopietenten. Komt u genieten van de gezelligheid op de kerstmarkt in Theater Kaleidoskoop?

Toegang is gratis!Adres: De Verbinding 2
Plaats: Nieuwkoop
zaterdag: 16-12-2017 om 10:00 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Kunst in de Gereformeerde Kerk Ter Aar

Nieuwsregio - ma, 11/12/2017 - 15:00

Dit jaar zult u tijdens de adventsperiode in de Gereformeerde kerk aan de Oostkanaalkade 2 in Ter Aar een installatie aantreffen van de Ter Aarse kunstenares Ans Vianen. Het werk is getiteld “Hello world”. De titel verwijst hiermee onder meer naar een eenvoudig computerprogramma dat niets anders doet dan de tekst “Hello world” op het scherm te laten verschijnen.

Het werk zelf bestaat uit een ronde cirkel met tweehonderdtachtig geboetseerde beeldjes die zwaaiende foetussen voorstellen. De installatie laat zien dat ieder mens er mag zijn met al zijn tekortkomingen en gebreken. De met de hand gemaakte beeldjes van Ans zijn ogenschijnlijk niet perfect of mooi, maar wel aandoenlijk. Ze zijn nog rudimentair. Wel hebben ze allemaal al een eigen karakter. “Hello world” is een uiting van hoop, kracht en vertrouwen”, aldus de kunstenares.

Bij aanvang van de Adventsperiode start de cirkel met zeventig beeldjes. Daarna zal de cirkel wekelijks uitgebreid worden met steeds weer nieuwe beeldjes. Tijdens de Kerstnacht zal de cirkel gecompleteerd worden met het laatste beeldje dat met bladgoud is bewerkt. 
Ans is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming en de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam. Begin maart is zij met dit werk gestart. Aanleiding was de aankondiging van de komst van haar eerste kleinkind. Omdat dit veel gevoelens bij Ans teweeg bracht, besloot ze het aankomende nieuwe leven tot onderwerp van haar kunst te maken. Op deze manier kon zij zelf ook wennen aan de nieuwe fase in haar leven. Het werk maakt onderdeel uit van een serie die zij volgend jaar in haar geheel in een grote expositie bij galerie De Stoker in Amsterdam hoopt te kunnen laten zien.
Zie voor de openingstijden van de kerk https://www.gereformeerdekerkteraar.nl/site/index.php/2013-05-30-20-46-08/kerkdiensten . Meer informatie over het werk van Ans is te zien op http://www.ansans.nl/ en https://portretkunsten.blogspot.nl/ .

 

Kerst bingo

Nieuwsregio - ma, 11/12/2017 - 14:00

December is de maand van cadeautjes.... 

Nu geven wij natuurlijk niet zomaar cadeautjes weg maar op woensdag 13 december kun jij ze wel winnen bij de BINGO!! 

Kom dus allemaal om 13:30tot 14:30 uur naar de bun en dan gaan we kijken wie er met de prijsjes vandoor gaan.

Entree 2 euro

Kerstsamenzang Nieuwkoop 2017

Nieuwsregio - ma, 11/12/2017 - 12:00

Het is inmiddels niet meer weg te denken in december: de Kerstsamenzang, die door de Gemeenschap van Kerken wordt georganiseerd.

Op maandagavond 18 december bent u van harte welkom om in de theaterzaal van Kaleidoskoop aan de Verbinding 2 in Nieuwkoop te komen luisteren en natuurlijk mee te zingen. De zaal is open vanaf 19.15 uur en de samenzang begint om 19.30 uur.

In 2017 zijn koor De Horizon en muziekvereniging Eensgezind hierbij aanwezig om deze sfeervolle avond met zang en muziek te begeleiden. Uiteraard willen het koor en orkest u ook laten genieten van hun eigen kerstklanken! Het wordt een mooie avond met traditionele meezing-kerstliederen zoals Komt allen tezamen, Stille nacht en Gloria afgewisseld met eigentijdse kerstmuziek zoals Kleine ster, Rudolph, The first Noël en We wish you a merry Christmas.

Na afloop is er gelegenheid om een heerlijk glaasje glühwein of warme chocolademelk met elkaar te drinken en alvast in de sfeer te komen van de feestdagen.

Zo vlak voor de kerstdagen is dit een bijzondere avond, die u eigenlijk niet mag missen! Wij hopen u te zien (en te horen) op maandag 18 december a.s.Adres: De Verbinding 2
Plaats: Nieuwkoop
maandag: 18-12-2017 om 19:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

Noodfonds Nieuwkoop ONE is er voor iedereen

Nieuwsregio - ma, 11/12/2017 - 10:00

Het is niet gemakkelijk van een minimum inkomen of van een uitkering rond te komen. De kosten van het levensonderhoud en de vaste kosten blijven stijgen. Steeds vaker komt het voor dat mensen niet meer in staat zijn de meest noodzakelijke uitgaven te doen. De overheid heeft wetten en regelingen om mensen met financiële problemen te helpen. Toch kan het gebeuren dat deze regelingen geen of onvoldoende oplossing bieden. Voor dit soort situaties hebben de gezamenlijke kerken in Nieuwkoop het initiatief genomen om een noodfonds op te richten.

span style="font-size: medium;">We willen er zijn voor alle inwoners van de burgerlijke gemeente Nieuwkoop die in een acute noodsituatie verkeren of dreigen te raken. Als voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn, bieden wij, binnen onze eigen grenzen, incidenteel materiële en/of immateriële hulp. 'Helpen waar geen helper is'. Deze hulp is in te schakelen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. 

Voor de kinderen binnen de gemeente Nieuwkoop proberen wij zoveel mogelijk mee te doen met de acties van Nationaal fonds kinderhulp. Zij organiseren regelmatig acties zoals “Actie Pepernoot”, om ouders te helpen met de aanschaf van een cadeau voor 5 december. Maar ook acties rondom de kerstdagen en verjaardagen van de kinderen. Ze zorgen er ook voor dat gezinnen af en toe een dagje uit kunnen enz.

HULP ONTVANGEN?

Via ons emailadres hulp@noodfondsnieuwkoopone.nl kunt u zich melden wanneer u (zo nu en dan) van de hulp van “fonds kinderhulp” gebruik wilt maken. Wanneer er acties zijn waarvoor uw kind(eren) in aanmerking komen zorgen wij dat u daar de nodige informatie over ontvangt. Wij hebben daarvoor zeer beperkte gegevens van u nodig ( naam, adres en emailadres).

Ook voor andere financiële hulp kunt u bij ons terecht. Op de website www.noodfondsnieuwkoopone.nl kunt u zich melden wanneer u gebruik wilt maken van het noodfonds.

Wie goed doet, goed ontmoet

Nieuwsregio - ma, 11/12/2017 - 08:00

Kan onderstaande alinea in een aparte header?

Erica van Wijngaarden (42) is op de scooter. Wanneer ik haar ontmoet komt ze met helm in haar hand aanlopen. Tijdens het gesprek valt het op hoe positief en stralend ze vertelt over haar inzet als vrijwilliger voor een ouder echtpaar waarvan de man Parkinson heeft.  Er zit iemand tegenover mij met een positieve uitstraling.

 

Erica begint te vertellen ‘Ik was al 20 jaar werkzaam als opticien bij één bedrijf, toen ik besloot dat ik eigenlijk iets anders wilde gaan doen. Ik besefte me, dat als ik dat wil, moet ik het nu doen. Ik was toen 39 jaar en nu kon ik nog switchen.’ Erica zegde haar baan op met de bedoeling om wel in een ambachtelijk vak te blijven en met mensen te werken. ‘Ik wilde een andere vakrichting kiezen in de vorm van juwelier of schoenhersteller. Dat liep echter anders, ‘omdat ik niet de nodige ervaring had, viel het niet mee die switch te maken.’

‘Iets voor anderen’

Erica hielp mee in het bedrijf van haar man, maar had daarnaast nog tijd. ‘Ik wilde mij nuttig maken, en iets voor anderen kunnen betekenen en besloot vrijwilligerswerk te gaan doen.’Dit idee en verlangen kwam spontaan uit Erica zelf. ‘Toevallig kwam ik in het lokale nieuwsblad een advertentie tegen van Participe met een oproep voor vrijwilligers. ’Ze belde en zat enige tijd later aan tafel met Thécla Ammerlaan (Mantelzorgconsulent bij Participe) .‘Het gesprek was direct heel open en duidelijk. Thécla vertelde mij over een concrete hulpvraag waar ik mij voor in zou kunnen zetten. Het ontlasten van een echtgenote die als mantelzorger voor haar man zorgt met de ziekte van Parkinson.'

‘Je hoopt dat er dan ook iemand voor jou is’

Beide partijen zouden een bedenktijd in acht nemen. Ik realiseerde mij toen ineens dat het wel wat meer richting een verplichting gaat. Mensen rekenen op je bij dit soort vrijwilligerswerk.Het is toch een soort verbintenis. Na een maand belde Thécla om te kijken hoe ik erin zat. In de tussentijd bleek ook dat niemand anders zich had aangemeld die geschikt was als vrijwilliger. ’Ik heb toen de knoop doorgehakt’. Op de vraag wat het nu precies de doorslag gaf vertelt Erica ‘ik dacht, als ik ooit zelf in zo’n situatie kom, hoop je ook dat er iemand voor jou is.’

'Gemoedelijke liefheid’

Inmiddels is Erica al tweeënhalf jaar één dagdeel per week vrijwilliger bij het betreffende echtpaar. Ze hebben een band met elkaar opgebouwd. Het is altijd erg gezellig en hoewel meneer langzaam wat achteruit gaat en zijn gesteldheid erg wisselt. Wandelen met de rolstoel staat altijd wel op de agenda. En als het heel slecht weer is, geniet hij ook van een stukje autorijden.

Op de vraag waar het in zit dat ze het zo lang volhoudt vertelt ze. 'Het klinkt cliché, maar het zijn de kleine dingen die het hem doen. De glimlach die meneer op zijn gezicht krijgt als hij me ziet, maar ook zijn vrouw die verse jus d’orange perst voor als we terugkomen van de wandeling.Het zijn hele simpele dingen, maar het is heel erg lief.’

 Erica haar inzet als vrijwilliger is van start gegaan op het moment dat ze besloot haar hart te volgen  ‘Ik doe het vanuit mijn hart en het gevoel dat je voor een ander klaar wilt staan.” Overigens heeft Erica haar bestemming toch gevonden in een parttime baan in de optiek, die ze combineert met haar vrijwilligerswerk en het werk thuis. Ik kan mij na het gesprek niet aan het gevoel onttrekken dat de toegevoegde waarde van iets doen voor een ander zit in het gevoel dat je ervan krijgt en dat het vooral de ervaring is. Het zijn juist de kleine dingen die mensen laten stralen.

 Lijkt het je leuk te bekijken wat jouw mogelijkheden zijn om je als vrijwilliger te starten? Neem dan contact op met Participe: 0172- 427500 of bekijk onze website via: www.participe.nu

Kerstconcert Crescendo Nieuwveen

Nieuwsregio - zo, 10/12/2017 - 16:00

Zondag 17 december zal het jaarlijkse Kerstconcert van Muziekvereniging Crescendo Nieuwveen plaatsvinden in de Johannes Geboortekerk in Zevenhoven. Voor de eerste keer zal het opleidingsorkest van Crescendo het Kerstconcert verzorgen. Leuke Kerstmuziek wordt afgewisseld met een Kerstverhaal. Ook de blokfluiters laten nog even van zich horen. De toegang tot dit familieconcert dat om 19.30 uur begint is voor iedereen gratis. Leuk voor jong en oud!Adres: Noordeinde 28
Plaats: Zevenhoven
zondag: 17-12-2017 om 19:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

13 december weer Ierse Avond in Het Oude Rechthuis Aarlanderveen

Nieuwsregio - zo, 10/12/2017 - 15:00

Op woensdagavond 13 december speelt Fiddler’s Green op de traditionele Ierse Avond van Het Oude Rechthuis in Aarlanderveen.
Fiddler’s Green is een puur Nieuwkoopse band. In de frontline staan twee zangers, Gerard Noë en Sjoerd van Houten.  De viool, zo kenmerkend voor de Ierse muziek, wordt  bespeeld door Maartje Eijkhoudt. Jelle Moraal speelt dwarsfluit, natuurlijk ook onmisbaar bij de Ierse folkmuziek. Accordionist Jan Feij is ook muzikaal leider. De band wordt gecompleteerd door Carla Tavenier-Kok op contrabas, cccordionist Jan Feij en Gerard Tavenier op banjo en gitaar.

Vaak gaat deze muziek over de talrijke tragedies die Ierland hebben geteisterd, maar waarover wel mooie ballades zijn gemaakt. En natuurlijk komen de bekende drankliederen zoals meezingers als Irish Rover ook aan bod. Het spreekt voor zich dat het nummer Fiddler’s Green van componist John Conally het lijflied van de band, wordt gespeeld!
Het wordt weer een vrolijke avond in Het Oude Rechthuis, met muziek die het beste genoten kan worden met een mooi glas Guinness of Irish whiskey in de hand en een goed gesprek aan de bar.

Het Oude Rechthuis, Dorpsstraat 40, 2445 AN Aarlanderveen. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur.Adres: Dorpsstraat 40
Plaats: Aarlanderveen
woensdag: 13-12-2017 om 20:30 uur

Dit bericht is ook als agendapunt geplaatst op www.agendaregio.nl

decoration decoration decoration
De Langeraarse Agenda
m d w d v z z
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
decoration decoration
decoration decoration decoration
Slideshow over Langeraar

http://foto.langeraarders.nl/#0

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets over Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Tweets van Langeraar

decoration decoration
decoration decoration decoration
Agenda Parola
No upcoming events
decoration decoration